Tuesday, May 19, 2009

Uunituore onnellinen omenapiiras - tervetuloa herkuttelemaan!

Kiireisimmille pienenä yhteenvetona: Ollaan siis vihdoin muutettu uuteen kotiimme Seattleen ja sisustuspuuhat ovat täydessä käynnissä! Mamaa ja papaa olivat ihanalla lomalla täällä, matkakertomuksia siis tiedossa. Myös Robban voi hyvin ja voi ihastella omia ultrakuviaan Facebookissa 20 vuoden kuluttua. Tapasimme myös Robbanin synnytyslääkärin ja kävimme ensimmäisessä rakenneultrassa. Olemme myös vihdoin päässeet nauttimaan Seattlen kesästä, jonka jo hetken aikaa pelkäsimme olevan pelkkä myytti! 


Uusi kotimme


Muutimme noin kuukausi sitten uuteen kotiimme Belltowniin, Seattlen keskustaan. Koti on moderni 110 neliön kaupunkikolmio. Valmistunut 2000 luvulla. Wilin tuskaksi makuuhuoneiden ja olohuoneen lattiassa on vaaleanharmaa kokolattiamatto, jota henkilökohtaisesti palvon. Parasta talossa ovat ikkunaseinät, jotka kiertävät jokaisen huoneiston, oma kuntosali ja terassi, josta on kauniit näkymä Pudget Soundille. Meidänkin kodin ikkunoista tulvii valoa. Space Needelin ja Science Centerin lisäksi ikkunoista pilkottaa myös meri ja toisaalla keskikaupungin valot. Sijainti on loistava ja ihan Wilin työpaikan vieressä. Toistaiseksi selvisimme onneksi siis 'vain' yhden auton ostamisella! Vierashuoneemme odottaa vielä kirjoituspöytää ja senkkiä/hyllyä, mutta kutsuu jo nykyisessä asussaan teitä luokseen. Meidän makuuhuoneessa on vielä tila vauvan sängylle ja nojatuolille. Niitä emme ole tosin vielä hankkineet, vaikka kuinka tekisi jo mieli! 







Matkakeromuksia


Mamaa ja papaa olivat juuri kahden viikon lomalla täällä. Ihanaa aikaa! Saimme juuri sopivasti myös automme kauppiaalta, joten pääsimme pärtsäilemään ympäri kaupunkia ja sen lähiseutuja. Kiersimme Seattlen ihania puistoja, puutarhoja ja rantoja. Kävimme kaatosateessa päivän autoretkellä kauniissa Port Townsendissä, jonne matka vei hämmentävää rantatietä intiaani reservaattien läpi. Perillä söimme maailman isoimmat annokset kanaa ja jälkiruoaksi Washingtonin ehkä herkullisinta Lemon Pie:ta. 








Löysimme myös jokaisen himoshoppaajan (Tuija huom!) unelman, Premium Outletin! Itse jouduin nöyrtymään Banana Republican, Gapin ja Ralph Laurenin edessä. Paremmin ei mennyt vanhemmillakaan, sillä matkalaukku, joka oli tullessa täynnä toivomaamme ruisleipää, oli nyt kotiin lähdettäessä täynnä tuliaisia ja muita ostoksia. 


Äitienpäiväviikonloppuna lähdimme matkalle pienelle Victorian saarelle, Kanadaan. Kaunis Victorianaikainen getaway, joka on onnistunut säilyttämään sharminsa. Yövyimme Dallas Roadilla pienessä pariskunnan omistamassa BB:ssä, jossa jokainen huone oli kuin kukkannen. 








Upeinta Victorian saarella oli kuitenkin arkkitehtuurin ja näiden kauniiden maisemien lisäksi Butchart Gardens. Puutarha, jota Jennie Butchart oli alkanut rakentaa jo aivan 1900-luvun alussa. Tämä Butchart suvun edelleen omistama puutarha oli tulvillaan mykistävän upeita tulppaaniketoja, Rodoja, orvokkeja, narsisseja, ikivihreitä luomuksia ja muita sesongin kaunokaisia. Ehkä kuvaavinta, että otimme äidin kanssa kahdessa tunissa 800 valokuvaa. Jennie Butchardista tuli kerralla yksi ihailemimmistani naisista. 







Butchart Gardens


Vietimme myös äidin syntymäpäivää mielenkiintoisessa konsertissa Tripple Doorissa. Makeasti rempattu paikka, huikea ruoka ja mieletön tunnelma!






 

Robban


Robban voi myös hyvin ja masukin on pikku hiljaa alkanut kasvamaan. Pahaolo on nyt vihdoin väistynyt kokonaan ja olo on alkanut tuntua jo lähes normaalilta. Synnytyssairaalaksi valitsin Swedish Medicalin. Valitsemani synnytyslääkäri, ihastuttava Dr. Tracy Johanssen, sattui myös olemaan sairaalan perustajan vaimo. Tuntuu siis, että olemme erinomaisissa käsissä. Kävimme tapaamassa Tracya pari viikkoa sitten, jolloin saimme ensimmäiset ultrakuvat pikkuisesta. Kävin myös ensimmäisessä rakenneultrassa samana päivänä, jolloin sain ihastella vilkkaan pikkuisemme vipellystä masussa. Lääkäreiden oli vaikea saada valokuvia ja päälakimittaa, sillä Robban pyöri, hyöri, teki voltteja, venytteli ja vonkoili. Break Dancen seurauksena saimme lukemat (19.5. = 15+2 tai 16+1) laskettu aika asettui haarukkaan 2.11 - 8.11. Ultrassa näkyi kuitenkin pikkuisen kädet, jalat, peukut ja peukkuvarpaat, molemmat aivolohkot ja niskapoimu. Pikkuinen nieleskeli myös lapsivettään ihan innoissaan, mikä sekin oli hyvä merkki. Eilen kävin seulonta verikokeissa ja parin viikon päästä meillä on varsinainen rakenneultra, jossa nähdään pikkuisesta ja kaikki yksityiskohdat :) Tracya tapaamme tästä lähtien noin 3-4 vkon välein.



Featuring


Wili voi myös hyvin ja paiskii töitä vanhaan malliin. On kuitenkin ollut ihanaa ja helpottavaa, että uusista haasteista, kiireestä, kovista odotuksista ja paneista huolimatta, aamuisin töihin lähtee ja illan suussa kotiin tulee hyväntuulinen ja onnellinen mies. Mitä muuta sitä voisi tässä kohtaa toivoa.     


Kesä - vihdoin!


Kevät on todella vihdoin taittumassa kesäksi! Saimme viikonloppuna nauttia auringon paisteesta picnicillä Lake Unionin puistossa. Puistosta on huikeat näköalat järven yli kaupungin pilvenpiirtäjiin. Lisäksi kymmenet vesitasolentokoneet viihdyttävät puistossa nautiskelijoita laskeutumalla suoraan nurmikentän yli läheiseen rantaan.  Kävimme myös lauantaina tutustumassa West Seattlen Alki Beachiin ja sen vilkkaaseen rantabulevardiin. Rannalla ihastelimme myös kaunista auringonlaskua Olympics vuorten taakse. Seuranamme paikalliseen tyyliin Supreme Nachokset tuplajuustolla. Kauhukseni olen tosin tarkkaillut pikmenttiläiskiä, jotka auringon helliessä ovat ilmestyneet otsaani ja poskiin. Robbanin syytä kaikki! 


















Eilen illalla kävimmekin sitten katsomassa uuden Star Treckin 3D teatterissa. Seuranamme paikalliseen tyyliin XL popcornit. Huikea kokemus - Suosittelen kaikille myös ei niin suurille Spok faneille! 


Nyt on myös varmistunut, että olemme tulossa Suomeen Juhannuksen alusviikoksi. Itse ehdin olla Suomessa melkein 3 vkoa 8.6.-28.6! Kesälomalle tulemme elokuun alussa 3 vkoksi. 


Rakkaat, nähdään siis jo parin viikon kuluttua!




1 comment: